Vanliga frågor

Vilken erfarenhet behöver man för en Spanien-resa?


Vi har i regel tre olika grupper där ni själva väljer nivå efter erfarenhet och kunskap. Vi kommer inte att köra någon avancerad körning. Du bör klara av start i backe samt känna dig bekväm i din MC-körning..
Hur länge kör man per dag?


Vi åker kring 9 på morgonen och är tillbaka på hotellet igen vid 17-18
Vilken MC-utrustning behöver jag ta med mig?


Du behöver ta med din vanliga MC-utrustning: hjälm, handskar, jacka, byxor samt stövlar. Värmen kan variera mycket under dagen så ett underställ samt en extra tröja är att rekommendera. Det finns toppbox på varje MC så det är inga problem att förvara extra kläder. Har ni svårt att få väskan att klara vikten så ta på er MC-jackan och packa ner er vanliga jacka i resväskan – då sparar ni något kilo. Det är lämpligt att packa ner hjälmen i mitten av väskan för att klara eventuella stötar i lastningen, alternativt ta hjälmen som handbagage.
Vad behöver jag ta med mig mer?


Förutom dina MC-kläder så behöver du vanliga kläder. Vi kommer att äta på restauranger så det passar bra med ledig klädsel. Det enda kravet som finns är att restaurangen i hotellet kräver långbyxor vid middag. Glöm inte att packa ner pass samt giltigt körkort och ett glatt humör.
Hur är vädret i Spanien på vintern?


Oktober, november, mars och april är som svensk sommar, men då de flesta rutterna går på hög höjd så kan det vara svalt på förmiddagen, så ett underställ, extra tröja och ett par extra lite varmare handskar är att rekommendera. Samtliga motorcyklar är utrustade med toppbox så det är inga problem att förvara extra kläder.
Hur gör man med pengar?


Det mesta ingår i reseupplägget men lite fickpengar går det alltid åt. Det är bra att ha kontanter (euro), i Spanien fungerar inte kort på alla ställen. Det finns uttagsautomat på Malaga flygplats.
Vad skall jag ha för försäkring?


Du ska alltid ta med ditt europeiska sjukförsäkringskort (EU-kortet) när du åker utomlands. Det är ett konkret bevis på att du är försäkrad i ett EU-land. Detta finns i regel att ladda ner på ditt försäkringsbolags hemsida, där du har din hemförsäkring.
Hur är motorcyklarna försäkrade?


Motorcyklarna vi använder är fabriksnya och svenskregistrerade och ägs av Carlbarks Motor AB. De är helförsäkrade och självrisken vid skada är 10 000 sek. Det fungerar på samma sätt som om ni provkör en av Carlbarks demomotorcyklar i butiken i Kumla.
Eventvillkor


Mer info här